Perdre pes no és senzill, però sempre és possible

La motivació ajuda a perdre pes

Les paraules mai i sempre no solen ser utilitzades pels científics i professionals sanitaris, però en aquest cas està justificada. Fa dos anys més de 1900 milions d’adults i 41 milions de nens menors de cinc anys tenien un problema de pes.

El sobrepès i la obesitat tenen diferents criteris diagnòstics que no esmentaré. Ha de ser el professional sanitari (ja sigui el metge, dietista-nutricionista…) l’encarregat de donar la notícia. Tot i que segons el meu parer, un mateix ha de ser conscient de quan realment creu que te un problema de pes i en el cas de dubtar saber on poder acudir per informar-se i posar-hi solució.

La prevalença de sobrepès l’any 2014 fou del 39%, aquesta terrible dada segueix segons la Organització Mundial de la Salut en constant creixement sobre tot al públic infantil.  Un dels principals problemes de la societat actual és pensar que tenir un problema de pes no és un estat patològic o per exemple el concepte de “Fofisa” un model estètic que porta a la confusió a la població general.

Deixant de banda el món de l’estètica, quan un professional sanitari recomana la pèrdua de pes a un individu és important que aquella persona tingui en compte tres factors fonamentals:

  • Estar motivat i emocionalment estable per la pèrdua de pes.
  • Seguir una alimentació variada, sense restriccions energètiques severes i descontrolades junt amb un correcte seguiment sanitari.
  • Fer exercici físic regular i descansar correctament.

Aquests tres pilars són les claus de l’èxit per complir l’objectiu proposat, un cop els tenim podem començar amb el procés de pèrdua de pes. Si no es disposa d’aquests pilars hi ha una gran probabilitat de que el pes perdut retorni i tot el procés sigui un gran fracàs.

Què he de fer si realment vull perdre pes?

  • Tenir un bon seguiment mèdic.
  • Seguir les recomanacions alimentaries de professionals sanitaris qualificats. En aquest cas la millor opció és el dietista-nutricionista.
  • No seguir dietes de fotocòpies, dietes miracles, consells de personatges televisius i celebrities.
  • Estar mentalitzat de que no hi ha cap suplement ni fàrmac útil a llarg termini en la pèrdua de pes.

I la més important de totes, ser lògic amb el que s’està fent. La causa fonamental de l’obesitat i el sobrepès és el desequilibri energètic entre les calories consumides i gastades. Aquest desequilibri pot ser degut a un augment de la ingesta de aliments descontrolada o bé un descens de l’activitat física i l’exercici portant un estil de vida més sedentari.

No ho dubtis i comença ara!

One thought on “Perdre pes no és senzill, però sempre és possible

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.