Aquest moment que tots estimem, trencar el rovell de l’ou

L'ou és un aliment amb unes característiques nutricionals notòriament destacables.

Gaudeix de l’ou i de totes les seves possibles coccions: remenat, en truita, dur, passat per aigua, fregit, a la planxa, al microones amb Ovo de Lékué …

És important cuinar l’ou i no rentar-lo amb aigua ni manipular-lo amb les mans humides. Cal recordar aquest factor ja que la closca de l’ou és porosa. Si no complim amb el requisit incrementem el risc de contaminació bacteriana, per exemple de Salmonella.

L’ou és un aliment amb unes característiques nutricionals notòriament destacables. El tipus de proteïna que conté l’ou es considera d’alt valor biològic. És a dir, el perfil d’aminoàcids que conté el fa perfecte per recuperar després d’una intensa sessió d’exercici. La proteïna de l’ou (en concret l’albúmina) quan es cuina es desnaturalitza i és més fàcil d’absorbir a l’intestí.

El consum d’ou anteriorment estava limitat a 2-3 vegades a la setmana per por a incrementar els nivells de colesterol en la població general. Si bé és cert que el rovell d’ou conté una important quantitat de colesterol, actualment l’evidència científica recolza que el consum d’un ou al dia no incrementa els valors de colesterol total ni LDL.

A nivell fisiològic és fàcil d’entendre, el principal òrgan regulador dels nivells de colesterol en l’organisme és el fetge. Si elevem el consum de colesterol en la nostra dieta, el nostre cos sintetitzarà menys colesterol.

Si té els valors de colesterol fora dels paràmetres de referència, no dubti en posar-se en contacte amb un dietista-nutricionista abans de començar a medicar-se.

Gaudeix de l’ou sencer.

Stop a l’bullying al rovell de l’ou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.