El mal de genoll i l’estafa actual dels suplements de col·lagen

El colàgen

El primer article que es va escriure a «Una Bona Vida» va ser sobre una de les modes més grans en el camp de la nutrició i la suplementació, els suplements de Magnesi (Pots recordar l’escrit al següent enllaç: https://bonavidasite.wordpress.com/2016/09/20/una-nova-moda-els-suplements-de-magnesi/).

Però és cert, que gairebé a la mateixa alçada trobem el famós col·lagen.

Podria resumir molt breument aquest post, però realment cal donar la resposta als arguments d’un amb la millor evidència científica. Cada cop són més els espais, sobre tot d’internet, on és parla de nutrició sense fonament científic. També és cert que hi ha molts espais en els que pots trobar referències d’estudis però després els resultats del mateix no han estat ben interpretats o un ha entès el que ha volgut, i per últim un altre dels factors limitants que podem trobar cada cop més, és el no conèixer que significa tenir conflicte d’interès amb una empresa.

Per tant, sempre que llegiu alguna postura d’internet, procureu demanar l’opinió d’expert en la matèria per a que responguin els vostres dubtes amb la evidència científica més actualitzada.

El col·lagen per aquí, el col·lagen per allí, però realment… Què és?

El col·lagen és una proteïna que forma part de diferents estructures del cos humà. Majoritàriament la podem trobar als ossos, tendons i també a la pell. Aquesta proteïna com qualsevol altre està formada per pèptids i aquests per la unió dels famosos aminoàcids. El perfil d’aminoàcids del col·lagen no destaca per ser de bona qualitat per la falta d’aminoàcids essencials.

Tal i com he comentat és una proteïna més, i es digereix de la mateixa forma. Tant de bo el mateix col·lagen anés a parar al lloc on realment nosaltres ho desitgem, seria el primer que el comercialitzaria.

Parlem d’evidència científica.

Acabo ràpid, La Agencia Europea de Seguretat Alimentària per ara recalca que no hi ha evidència científica que recolzi que prendre suplements de col·lagen millora el dolor articular, ni problemes relacionats amb artritis o artrosi.

La meva recomanació personal és que abans de gastar-se els diners amb un producte que per ara no te un bon recolzament científic, una entrada a un centre d’aigües termals o un bon massatge et poden treure totes les penes i dolors! Almenys de forma temporal.

Bibliografia a consultar:

http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/3257

http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2291

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.