El nou suplement, els insectes

Insectes per menjar.

Segons diferents institucions com l’Institut de Tecnologia dels Aliments, actualment existeix una gran demanda de suplements de proteïna en pols. La tecnologia alimentaria avança a passos agegantats i el món de la innovació en suplements alimentaris cada cop es centra més en els anomenats ‘superfoods’, és a dir, els super aliments.

En nutrició i esport ja fa uns anys que s’especula que els insectes podrien tenir un paper molt important pel rendiment esportiu. Tot i que serà estrany per moltes persones, per altres de diferents cultures no ho serà tant ja que els insectes porten formant part de l’alimentació del ser humà des de fa segles.

Els insectes són considerats com aliments de gran interès degut al perfil de greixos, concretament de greix poliinsaturats (recomano repassar el següent article: https://bonavidasite.wordpress.com/2017/01/23/no-tots-els-greixos-son-dolents-i/), el contingut mineral i la quantitat/qualitat de la proteïna que contenen. Depenent del tipus d’insecte i de les diferents etapes de creixement els insectes poden arribar a tenir  més de 70 grams (gr) de proteïna per cada 100gr d’insectes. A més a més és important d’estacar que la proteïna d’alguns insectes en concrets conté tots els aminoàcids essencials per una correcta recuperació muscular.

Hi ha diferents formes per tastar-los, ja sigui en forma de pols, semi deshidratats, deshidratats o bé cuinats. L’escorpí, les formigues, les libèl·lules, les formigues, grills i alguns cucs en són bons exemples.

Experiència personal

«Fa uns anys, vaig poder viatjar a la ciutat de Mèxic. Durant aquest viatge lúdic la gastronomia del país em va captivar. Allí mateix, a un petit poble un pel apartat de la civilització vaig tenir l’oportunitat de tastar una espècie de grills i cucs autòctons. Tot i que al principi tenia una mentalitat una mica tancada, finalment em vaig llençar a tastar-los i si he de ser sincer l’experiència va ser molt positiva. Els cucs em recordaven a les típiques patates fregides de bossa i els grills tenien una textura molt semblant al petit gambó però amb un regust picant».

La gran diversitat d’insectes que hi ha obre tot un camp força inexplorat de cara a la creació de nous productes alimentaris. Tot i que en un principi la indústria alimentaria focalitzava el possible ús dels insectes com una font alternativa a altres fonts més convencionals de proteïna com ara els producte làctic, els diferents tipus de carns o bé altres fons d’origen vegetal com els llegums, actualment els productes amb insectes van dirigits cap a l’alt rendiment i la nutrició esportiva en general. Segurament en un futur es podran trobar altres utilitats i propietats terapèutiques. Un futur que cada cop queda més proper.

Pot semblar actualment una bestiesa, però en realitat si ens mengem una gamba, perquè no un escorpí? T’animes a tastar-los?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.