Un nen rodó, és un nen malalt

big383166

 

Com dur a terme una alimentació saludable i sostenible és una pregunta que cada cop està agafant més protagonisme a les terres catalanes. La preocupació està arribant a totes les famílies i va molt dirigida als més petits de la casa.

L’obesitat infantil és un dels problemes més preocupants de salut pública. És important recordar que Espanya s’ha posicionat capdavantera en obesitat infantil, superant inclús la tassa d’Estats Units. El 19% dels nens al territori espanyol tenen un problema de pes que s’ha de corregir.  El principal problema d’aquesta epidèmia creixent són els mals hàbits alimentaris, la falta de bons referents parentals, l’excessiva publicitat enganyosa dirigida al consum de productes amb calories buides, menjar ràpid, i el consum d’aliments més aviat buits en quant a nutrients i amb un elevat contingut en sucres simples afegits com llaminadures, refrescos o postres làctics o bé greixos de baixa qualitat nutricional com el de palma.

No s’ha de deixar de pensar que tenir un problema de pes és una malaltia. El principal mal de no revertir la condició és el fet de que a la llarga el guany de pes sol anar acompanyat d’altres patologies que avançaran silents entre els nostres nens i nenes, l’exemple més escampat n’és la diabetis mellitus.

A continuació podem veure alguns dels factors de risc que acaben incrementant el risc de patir aquests problemes de salut:

  • La falta d’exemple per part dels pares.
  • La falta d’activitat física. Amb l’esport a les escoles no és suficient.
  • L’excés d’ús de videoconsoles, hores de televisió, tablets, telèfons mòbils, ordinadors…
  • Ser obligats a acabar-se el plat, sense escoltar la sensació de gana i plenitud del nen/nena.
  • El baix consum diari de verdures, hortalisses i fruites
  • L’excés de postres làctics ensucrats i altament processats, begudes ensucrades i sucs, carns processades, llaminadures, brioixeria industrial, galetes i altres dolços.
  • L’excés d’esdeveniments socials infantils amb productes del llistat anterior.
  • No fer els àpats en família i tenir sempre la televisió encesa.
  • L’ús de productes light, sense sucres o baixos en greix.
  • La falta de control dels menús escolars.

Tots i cadascun d’ells tenen un important valor per la prevenció i reversió de la malaltia. És el moment de que posi una solució.

Un nen rodó, és un nen malalt. Aquesta condició ha de ser revertida i no ha de ser mitjançant una dieta hipocalòrica, sinó amb un canvi d’hàbits i educació nutricional pautada per dietistes-nutricionistes col·legiats.

Per conèixer si el seu fill te un problema de pes, ha de recórrer a un professional sanitari reglat i col·legiat. Els professionals sanitaris encarregats poden ser: Metges, concretament metge de família i pediatres i dietistes-nutricionistes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.