Nou estudi sobre greix saturat i diabetis. Diferents aliments, diferents observacions

El consum de greixos saturats d’origen animal com la mantega, s’associa a un increment del risc de patir Diabetis Mellitus tipus 2.

Aquest estudi, liderat pels doctors Marta Guasch-Ferré, investigadora de l’Escola de Salut Pública de Harvard; Nerea Becerra-Tomás, de la Unitat de Nutrició Humana, i Jordi Salas-Salvadó, director de la Unitat de Nutrició Humana de la URV i l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, i investigador principal de la Xarxa CIBERobn de l’Institut Carlos III, tots membres de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), s’ha publicat a la coneguda revista científica ‘The American Journal of Clinical Nutrition’, el passat mes de febrer.

Parlar però de que el greix saturat d’origen animal és perjudicial per la salut és erroni (consultar: https://bonavidasite.wordpress.com/2017/01/30/no-tots-els-greixos-son-dolents-i-ii/). Un exemple clar és l’evidència respecte al consum de iogurt natural, aquest aliment conté una quantitat considerable de greix saturat i el seu consum s’ha relacionat de forma positiva amb una millor qualitat de la dieta i una menor risc de desenvolupar malalties com la diabetes mellitus tipus 2.

 

Associat amb un major risc de desenvolupar Diabetes Mellitus Tipus 2

Associat amb un major risc de desenvolupar Diabetes Mellitus Tipus 2

Associat amb una major protecció de desenvolupar Diabetes Mellitus Tipus 2

 

Aquest estudi és el resultat del seguiment de més de 3.000 homes i dones d’entre 50 i 80 anys durant quatre anys. Participants del projecte PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània), estudi clínic d’intervenció nutricional en pacients amb alt risc cardiovascular.

Cada vegada és més evident que una dieta alta en aliments d’origen vegetal i baixa en aliments d’origen animal, com la Dieta Mediterrània, té efectes beneficiosos sobre la salut, concretament sobre la salut cardiovascular. A més a més s’ha demostrat que redueix l’impacte ambiental al planeta.

Bibliografia a consultar: 1: Guasch-Ferré M, Becerra-Tomás N, Ruiz-Canela M, Corella D, Schröder H, Estruch R, Ros E, Arós F, Gómez-Gracia E, Fiol M, Serra-Majem L, Lapetra J, Basora J, Martín-Calvo N, Portoles O, Fitó M, Hu FB, Forga L, Salas-Salvadó J. Total and subtypes of dietary fat intake and risk of type 2 diabetes mellitus in the Prevención con Dieta Mediterránea (PREDIMED) study. Am J Clin Nutr. 2017.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.