Els teus fills són el que menges; parlem del semen

La infertilitat és un problema de salut pública a nivell mundial que afecta el 15% de les parelles en edat reproductiva. Els factors masculins, incloent la disminució de la qualitat del semen, són els responsables d’aproximadament un 25% d’aquests casos.

Un cop més, científics de la Unitat de Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV) integrats al “Centro de Investigación Biomèdica en Red-Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (Ciberobn) destaquen la importància de seguir una alimentació equilibrada i saludable, en aquest cas, dirigida a la qualitat espermàtica.

Els resultats d’una revisió sistemàtica, realitzada pel Dr. Albert Salas Huetos, investigador post doctoral, la Professora Mònica Bulló, professora agregada, i liderat per Professor Jordi Salas-Salvadó, catedràtic i director, de la Unitat de Nutrició Humana de la URV han estat publicats la revista científica de més impacte de les àrees de Reproducció Humana i de Ginecologia i Obstetrícia.

 A FAVOR

Una dieta saludable, rica en alguns nutrients com els àcids grassos omega-3, alguns antioxidants (Vitamina E, vitamina C, ß-carotè, seleni, zinc, criptoxantina i licopè) i altres vitamines (Vitamina D i folat), i un baix consum d’àcids grassos saturats i àcids grassos trans s’associen a una millora de la qualitat espermàtica.

A més, el peix i marisc, el pollastre, cereals, verdures i fruita, o lactis baixos en greixos, també s’associen a una millor qualitat del semen i / o activitat espermàtica.

“Segons les últimes estadístiques, el 85% de les parelles joves i sanes conceben després d’un any de relacions”

EN CONTRA

Un consum excessiu de carns vermelles i processades, aliments rics en soja, dolços i begudes edulcorades, certs lactis sencers, i la ingesta d’alcohol i cafeïna s’associen a una disminució de la qualitat espermàtica.

En referència a la capacitat de fecundació, un elevat consum de alcohol, cafeïna i carns vermelles i processades en homes, s’ha relacionat negativament amb les probabilitats d’embaràs i les taxes de fertilització de les parelles.

Aquests resultats subratllen que l’adherència dels homes a una dieta com la Mediterrània, podria millorar significativament la qualitat espermàtica i augmentar la probabilitat de fecundació de la parella.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s