Coneix com detectar una deficiència de Zinc

La pèrdua de cabells pot ser un dels efectes de la deficiència de zinc

Zinc (Zn)


El Zn és un mineral essencial en l’ésser humà. Està distribuït majoritàriament en os i múscul, tot i que el podem trobar en altres òrgans, fluids i secrecions.

El Zn s’absorbeix a nivell de l’intestí prim i en menor quantitat al gros, és per això que per poder tenir un bon control de l’absorció del mineral és important tenir una bona salut intestinal i un correcte estat nutricional.

La prevalença real de la deficiència de Zn s’estima que va al voltant d’un 25% de la població mundial.

El dèficit de Zn produeix retard en el creixement, hipogonadisme, alteracions del sistema immunològic, infeccions freqüents, mala cicatrització, problema cutanis, alopècia, trastorns gastrointestinals.

És necessari prendre un suplement de Zn?

Si bé és cert que l’Organització Mundial de la Salut recomana l’administració de suplements de Zn via oral en els països en desenvolupament amb nens amb diarrea, en el nostre cas no són necessaris. El Zn és un mineral que fàcilment pot ser cobert seguint una dieta equilibrada. La clau de l’èxit en aquest aspecte és la varietat alimentària.

Però… On trobem el Zn?

Les principals fonts de Zn les podem trobar en els següents grups d’aliments. El grup de les carns, el marisc i en els làctics com la llet. El Zn també pot ser trobat en fonts vegetals com ara fruits secs, llavors i llegums com les llenties.

Recorda que l’assessorament per part d’un Dietista-Nutricionista col·legiat és clau per assegurar la correcta ingesta de tots els nutrients per evitar dèficits nutricionals i per tant disminuir el risc de patir diferents malalties.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.