Plats que semblen prohibits, però realment no ho són

Però realment és poden menjar plats com una paella o un arròs negre durant el procés de pèrdua de pes?

La resposta és clara, SÍ!

Un procés de pèrdua de pes, de normal general tendeix a provocar sacrificis a nivell gastronòmic. És cert que normalment allò que és més bo pel paladar acaba sent el menys recomanable a nivell de salut. Tot i que aquesta norma és sol complir de forma majoritària (brioixeria industrial i casolana, galetes, xocolates, aperitius salats comercials, gelats, llaminadures, fritures, fast food etc…) hi ha preparacions típicament mediterrànies que poden formar part de la nostra alimentació amb tota tranquil·litat sempre i quant estiguin acompanyades d’un bon comportament alimentari setmanal, respectant sobre tot les quantitats individualitzades i un estil de vida actiu.

En aquest article podreu veure com preparar un deliciós arròs negre per a quatre persones.

 

Foto original Guillermo Mena Sánchez

Ingredients

  • 1 cebade Figueres
  • 1 pebrotverd petit
  • 3 tomàquetsde pera
  • 1 sípiaamb la tinta i la salsa
  • 250 g cloïsses
  • 250 g musclos
  • 8 gambes vermelles
  • 4 escamarlans
  • 1 gra d’all
  • unes fulles de julivert
  • 320 g d’arròs
  • 650 ml fumet de peix
  • oli d’oliva
  • sal

La base d’un arròs negre perfecte és preparar un bon fumet, tot i que en el meu cas el vaig comprar precuinat. Per fer-ho, utilitza 1 kg de peix de roca (pots afegir-hi unes galeres, que li donen un gust magnífic), 1 porro, unes branques de julivert i un bon raig de vi blanc sec. Posa-ho tot en una olla i cobreix-ho amb aigua. Deixa-ho que cogui durant mitja hora i després cola-ho. Un altre dels secrets és fer un sofregit molt concentrat. No tinguis pressa i deixa-ho reduir bé… has d’obtenir un color fosquet, color bronze.

Preparació

  1. En una paella ben calenta amb un raig d’oli d’oliva feu les gambes i els escamarlans. Amb un minut per cada costat n’hi haurà prou. Reserveu-los. Les closques dels escamarlans i les gambes si és desitja servir ja pelades es poden aprofitar per fer el fumet.
  2. Abaixeu el foc i afegiu-hi una mica més d’oli. Incorporeu-hi la ceba ratllada i deixeu-la sofregir un parell de minuts. Afegiu-hi llavors el pebrot verd tallat petit i la sípia tallada a daus de 2 cm de costat. Tireu-hi un polsim de sal i deixeu que tot se sofregeixi fins que la ceba estigui ben daurada.
  3. Incorporeu-hi els tomàquets ratllats i deixeu que el sofregit es vagi fent. Tingueu paciència, ja que volem aconseguir un sofregit ben concentrat, amb un color vermell ben fosc. Mentre es fa el sofregit, aboqueu en un morter el gra d’all i les fulles de julivert i piqueu-ho bé. Aquesta picada la farem servir més endavant.
  4. Una vegada tingueu el sofregit a punt, afegiu-hi la salsa de la sípia i doneu-hi un parell de voltes. Afegiu-hi l’arròs i remeneu-ho durant un minut.
  5. Afegiu-hi el fumet i la picada d’all i julivert. Incorporeu-hi també la tinta i poseu-ho a punt de sal. Afegiu-hi les cloïsses i els musclos.
  6. Deixeu coure l’arròs un total de 18 min: 5 min a foc fort, 10 min a foc mitjà i 3 min a foc lent. Els últims 5 min, poseu-hi a sobre les gambes i els escamarlans perquè agafin temperatura.
  7. Quan l’arròs estigui al punt, retireu-lo del foc, tapeu-ho i deixeu-lo reposar durant 5 min abans de servir-lo.

Bon profit!!!!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.