IVA just al pa integral

L’IVA del pa integral baixa al 4% a partir de l’1 de juliol

No tenia cap sentit que el pa, un producte bàsic en la nostra alimentació i protagonista en el patró de dieta que seguim al mediterrani, estigués sent recomanat pels dietistes-nutricionistes a la població en la seva versió integral per ser més saludable i s’hagués de pagar un IVA més elevat.

Els beneficis del consum de pa integral els veiem reflectits en millores sobre pes corporal i també sobre el risc de patir malalties cardiovasculars. També hi ha estudis epidemiològics que assenyalen que el seu consum disminueix el risc de patir càncer de còlon. En diferents assaigs clínics s’ha vist que aquelles persones que prenen aliments integrals, com és el pa integral, tenen menors nivells de colesterol dolent en comparació amb els que els consumeixen refinats. Totes aquestes evidències científiques són summament importants, segons l’Organització Mundial de la Salut a Espanya les malalties cardiovasculars i el càncer causen, respectivament, el 31% i el 28% de les morts. Tanmateix la incidència d’obesitat i sobrepès al nostre territori està per sobre del 25% i amb previsió de superar el 30% en 2025 (aquesta tendència és més gran en homes que en dones).

Més del 90% del consum de pa a Espanya és blanc i urgeix canviar aquesta tendència.

El pa blanc (refinat) és el que té menys nutrients i sobre tot menys fibra té un IVA del 4% mentre que el pa integral, aquell que realment ha demostrat ser més beneficiós per la salut de les persones, l’estem pagant a un IVA aplicat del 10%.

S’HA ACABAT!

Gràcies a la iniciativa de diferents experts en el camp de la nutrició ens els quals es troben el Professor Jordi Salas-Salvadó i la Dra. Nancy Babio i la força de les següents institucions científiques: la Societat Espanyola de Arteriosclerosi, els Col·legis de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, Madrid, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Múrcia, la Societat Científica Espanyola de Dietètica i Nutrició i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica, Alimentària i de biosistemes de la Universitat Politècnica de Madrid, entre altres institucions de ciències de la salut i l’alimentació s’ha aconseguit!

El Govern ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el Reial decret pel qual s’aprova la nova norma de qualitat per al pa, que inclou una reducció de l’IVA al 4% per pans integrals i d’altres cereals diferents al blat.

Tothom a menjar el pa en la seva versió integral!

Referència: https://boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2019-6994

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.