El consum de fruits secs millora la funció sexual

Un estudi d’intervenció nutricional publicat per investigadors de la Universitat Rovira i Virgili demostra que menjar 60 grams de fruita seca al dia, en homes que mantenen una dieta occidental (pobra en fruita i verdura i rica en greixos d’origen animal), millora la funció orgàsmica i el desig sexual.

La prevalença de disfunció erèctil i sexual s’ha establert en un 2% en homes menors de 40 anys, al voltant d’un 52% en homes d’entre 40 i 70 anys i en més d’un 85% en homes majors de 80. A més, els factors de risc relacionats amb l’estil de vida que s’associen amb la disfunció sexual i erèctil inclouen el tabaquisme, el consum excessiu d’alcohol, la manca d’activitat física, l’estrès i les dietes no saludables.

 

L’investigador post-doctoral Albert Sales-Huetos actualment treballant a la University of Utah i membre de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha dut a terme el primer estudi d’intervenció nutricional en participants sans i en edat reproductiva amb l’objectiu de descobrir si hi ha un efecte del consum crònic de fruits secs en la funció sexual. Aquesta anàlisi s’ha dissenyat dins el marc del projecte FERTINUTS, creat per avaluar els efectes del consum regular de fruita seca sobre la qualitat del semen.

Amb anterioritat, ja havia descrit que alguns fruits secs (nous, avellanes i ametlles), provocaven una millora de la qualitat espermàtica, tot i que encara no existien estudis que posessin de manifest el paper d’aquests sobre la funció sexual.

L’estudi es va desenvolupar sobre un total de 83 individus que seguien una dieta occidental (pobra en fruita i verdura i rica en greixos d’origen animal). Els individus participants es van dividir en dos grups: un grup va mantenir la seva dieta habitual durant 14 setmanes, mentre que l’altre va emplenar la seva dieta amb 60 grams diaris d’una barreja de nous, avellanes i ametlles. Cada individu va emplenar un qüestionari de 15 preguntes sobre la funció sexual, internacionalment validat, conegut com IIEF-15 a l’inici i al final del període d’intervenció.

Els resultats obtinguts subratllen que l’adscripció a una dieta occidental (no saludable) complementada amb nous, avellanes i ametlles pot ajudar a millorar el desig sexual i funció orgàsmica. Els investigadors també apunten que es requereixen estudis amb més participants per confirmar aquests resultats i aclarir els possibles mecanismes implicats en aquests beneficis.

 

Referència: Salas-Huetos A, Muralidharan J, Galiè S, Salas-Salvadó J & Bulló M (2019). Effect of Nut Consumption on Erectile and Sexual Function in Healthy Males: A Secondary Outcome Analysis of the FERTINUTS Randomized Controlled Trial. Nutrients, 11(6)1372. https://doi.org/10.3390/nu11061372.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.